Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Mogelijkheden Pegasus Mail

Pegasus Mail is een veelzijdig, volwaardig en vooral veilig mailprogramma. Bovendien is het gratis. Ontwikkelaar David Harris bracht in 1990 als een van de eersten een e-mail-programma op de markt; eerst een DOS-versie (die je nog steeds kunt downloaden), later Windows-versies. Pegasus Mail is daarmee een van de oudste nog bestaande mailprogramma's dat behalve onder Vista ook onder XP, Windows 2003, 2000, NT4, 98 en 95 werkt.
Programmatuur van David Harris voldoet volledig aan afspraken (RFC2821 en RFC2822) die hierover bestaan.

Daarnaast maakt David Harris het Mercury Mail Transport System: gratis (voor niet-commercieel gebruik) mailserver-software die volledig aan internationale protocollen voldoet en alle belangrijke internet e-mail-protocollen ondersteunt.
Mercury Mail Transport System is gemakkelijk en goedkoop te beheren en te onderhouden en is te verkrijgen in twee versies: een voor gebruik op Windows-systemen en een voor gebruik op Novell Netware servers.
Lees hier verder over het Mercury Mail Transport System.

Wat maakt Pegasus Mail zo'n uniek mailprogramma?

Veiligheid staat voorop in Pegasus Mail
Pegasus Mail heeft een ingebouwd zelflerend Bayesiaans spamfilter, Spamhalter van Lukas Gebauer, maar werkt ook uitstekend samen met andere spamfilters (zoals Popfile en K9).
Pegasus Mail detecteert phishing-berichten; kwaadwillenden proberen je hiermee naar een niet officiele website van vb. een bank te lokken om je pincode of creditcard-nummer te achterhalen die dan misbruikt worden.
Lees verder over de veiligheid van Pegasus Mail ......


Veelzijdigheid Pegasus Mail
Pegasus Mail bezit alle eigenschappen die je van een modern mailprogramma kan verwachten, maar heeft daarnaast nog een keur aan mogelijkheden die je in geen enkel ander mailprogramma aantreft.
Zo heeft Pegasus Mail zeer uitgebreide filtermogelijkheden (geen enkel programma kan hier aan tippen) waarmee je automatisch vele taken kunt laten uitvoeren. Zo kun je met een filter o.a. automatisch bepaalde binnengekomen berichten laten printen en automatisch bijlagen van bepaalde afzenders of een bepaald type laten opslaan. Aanvullende programmaatjes zijn niet nodig; het zit in Pegasus Mail zelf. Verder is Pegasus Mail downwards compatible; ook berichten uit 1990 zijn te openen in de huidige versie.
Als je een bericht met bijlage(s) (attachment) verstuurt, wordt in de kopie van het bericht de bijlage niet ook nog eens in je mailbox opgeslagen; wèl wordt in het bericht aangegeven wààr de bijlage staat. Dit in tegenstelling tot andere mailprogramma's die iedere keer maar weer de bijlage wèl in de mailbox bewaren en snel kunnen zorgen voor een dichtslibbende mailbox. Trouwens, alle bijlagen bij een ontvangen bericht zijn afzonderlijk te verwijderen zonder dat je het bericht zelf hoeft te verwijderen.
Lees verder over de veelzijdigheid van Pegasus Mail ......


Volwaardigheid Pegasus Mail
Pegasus Mail is een volwaardig programma waarin echt alles zit wat je je maar kunt bedenken; aanvullende programmaatjes zijn daarom dan ook niet nodig.
Lees verder over de volwaardigheid van Pegasus Mail ......