Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Wat schrijven de pers en andere sites over Pegasus Mail

Golem, Martin Wolf 24 december 2020
Interview met David Harris: I've never been a businessman

Computer!Totaal januari 2008
Artikel "Zelfbouwprojecten voor uw oude pc".
MAILSERVER
Eén van de beste programma's om uw pc om te toveren in een mailserver is het gratis Mercury Mail Transport System voor Windows, ook wel Mercury/32 genoemd. Mercury is ontwikkeld door David Harris, die ook aan de wieg heeft gestaan van Pegasus Mail. Pegasus Mail was een van de eerste échte mailprogramma's en had tot ongeveer 2000 een behoorlijk marktaandeel. Microsofts Outlook bracht hier verandering in.

Website Orange Special: websuccessen van weleer
You’ve got mail! Ken je deze ‘tearjerker’ uit 1998 nog? Hollywood liftte mee op het succes van het aanstormende internet. Tom Hanks en Meg Ryan die elkaar ook in het dagelijks leven kennen, raken verstrikt in een ongeloofwaardige anonieme mail-relatie. Een soort chat avant la lettre. Voor een groot deel van het bioscooppubliek zal het hoe dan ook de eerste kennismaking met e-mail zijn geweest. Ding, dong en in een prachtige grafische weergave die ongetwijfeld speciaal voor de film werd ontworpen, knalden de letters ‘You’ve got mail’ weer van het scherm.
Onduidelijk in de film is welk mailprogramma Meg Ryan (op haar Mac) en Tom Hanks (op zijn pc) gebruikten. Alhoewel de interface niet realistisch was, moet het welhaast Eudora of Pegasus Mail zijn geweest. Tot de release van Outlook Express 4 in 1998 waren dit namelijk de meest succesvolle e-mail-programma’s. Beide programma’s zijn overigens recent nog in een modern jasje gestoken en zijn dus springlevend. Niets mis mee en een aardig alternatief voor al dat Microsoft-geweld.

Website MinaTica Downloads > Internet > E-mailprogramma's Pegasus Mail
17 juli 2006

Pegasus Mail is een gratis standaard e-mailprogramma. Het is geschikt voor één of meerdere gebruikers en één computer of een heel netwerk. Het bekendste kenmerk van het programma is echter zijn ondersteuning: Pegasus Mail bestaat al sinds 1990, toen nog op DOS en zo'n DOS versie is er nog steeds. Later kwam er een 16-bit versie voor Windows 3.1 en latere versies en ook deze versie is er nog steeds. De "normale" hedendaagse versie is uiteraard voor 32-bits Windows en alle 32-bits Windows versies worden ondersteund. Ondersteuning voor de 64-bits versie van Windows XP is er voorlopig nog niet.

Het programma bevat alle functies die je van een e-mailprogramma kan verwachten, maar blijft klein en snel. Grootste nieuwigheid in versie 4.4.1 is de inbouw van de Spamhalter spamfilter. Een compleet overzicht van de belangrijkste functie is op deze pagina te vinden.

Voor wie niet graag met de menigte meegaat en het gebruik van Microsoft Outlook (Express) en zelfs Mozilla Thunderbird afzweert, is dit de ideale metgezel.

Website Tiscali software reviews
Pegasus Mail 4.31

UTRECHT - 08/05/06 De snelle mailclient Pegasus Mail bestaat al zo'n jaar of zestien en kent een grote schare trouwe fans. De interface kan een beetje ouderwets overkomen, maar wie hier eenmaal aan gewend is, vindt snel zijn weg.
Pegasus Mail ondersteunt pop- en imap-protocollen en kan ook als mailserver fungeren, zodat een externe smtp-server niet noodzakelijk is om mail te versturen. Wie het pakket geheel in het Nederlands wil gebruiken (inclusief spellingcontrole), kan desgewenst een taalpakket downloaden via de website van Pegasus. De client ondersteunt SSL en beschikt over een spamfilter en adresboek.
Pegasus heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Vrijwel ieder html-virus wordt tegengehouden en bekende gaten in Internet Explorer die gebruikmaken van de standaard geïnstalleerde mailclient, worden geblokkeerd. Uiteraard is het mogelijk om meerdere identiteiten aan te maken en weet Pegasus raad met Novell NetWare-netwerken en versleuteling via onder meer PGP.

Erg handig is de optie een pop3-mailbericht te 'previewen' voordat het wordt gedownload; ideaal als u onderweg bent en moet werken op een trage internetverbinding.
Pegasus Mail 4.31 Prijs: gratis

© Tiscali/ZDNet

Website ZDNet België
Pegasus Mail 4.31
Snel en veilig mailen
Joost Blokzijl 05 mei 2006
De snelle mailclient Pegasus Mail bestaat al zo'n jaar en kent een grote schare trouwe fans. De interface kan een beetje ouderwets overkomen, maar wie hier eenmaal aan gewend is, vindt snel zijn weg.
Pegasus gaat al even mee, maar is nog steeds een uitstekende, moderne mailclient. Lees verder

Website Leeuwarder Courant 27 december 2005
Leeuwarder Courant 27-12-2005


ZDNet 20 december 2005 (Jamie Biesemans)
Pegasus Mail 4.3 Gratis alternatief voor Outlook
Pegasus is een van de oudste mailprogramma's die er bestaan. Veelzeggend is dat ondanks alternatieven als Outlook Express en Thunderbird, Pegasus toch kan rekenen op een schare trouwe gebruikers. Dat heeft vooral te maken met de vele functies van het mailprogramma. Lees verder

Meuktracker op Tweakers 19 december 2005 (Bart van Klaveren)
Software updates / Pegasus Mail 4.31
Bron: Pegasus Mail - Submitter: BlueInk
Zojuist is Pegasus Mail versie 4.31 uitgebracht. Dit programma is een van de oudste emailprogramma's die het Internet rijk is. Pegasus Mail mag er misschien een beetje simpel of misschien zelfs Spartaans uitzien, maar het heeft alle mogelijkheden aan boord die van een volwassen emailclient verwacht mogen worden.

Personal Computer Magazine september 2005 (Gonny van der Zwaag)
Drastische update Pegasus
Wie op zoek is naar een gratis e-mailprogramma hoeft niet alleen te kijken naar Mozilla Thunderbird. Ook oudgediende Pegasus gaat met zijn tijd mee. Bètaversie 4.3 is inmiddels beschikbaar en bevat meer dan 700 wijzigingen.

ZDNet 18 juni 2004 (Jamie Biesemans)
Gratis alternatief voor Outlook
Pegasus is een van de oudste mailprogramma's die er bestaan. Met versie 4.21b bewijst het evenwel dat 'oud' niet hetzelfde is als 'afgeschreven'. De layout is iets frisser, maar het zijn vooral de vele functies waardoor Pegasus opvalt.

PCM-web 1 juni 2004 (Gonny van der Zwaag)
Pegasus Mail is een van de oudste mailprogramma's, maar wordt nog steeds verder ontwikkeld. Versie 4.21 kwam dit weekend uit.
Al sinds 1989 werkt de Nieuw-Zeelander David Harris aan Pegasus Mail. Daarmee is het een van de oudste mailprogramma's, die bovendien ook nog eens gratis is. Alleen wie ondersteuning of een gedrukte handleiding nodig heeft, moet ervoor betalen. Maar dat is helemaal niet nodig, want Pegasus is erg gemakkelijk in gebruik. In vergelijking met Outlook Express is biedt deze e-mailclient meer instellingsmogelijkheden en meer veiligheid. Die betere veiligheid is vooral te danken aan het feit, dat virusschrijvers zich veel liever richten op de zwakke plekken in een veelgebruikt mailpakket als Outlook Express. Daarnaast kunt u in Pegasus Mail zelf regels voor het blokkeren van spam instellen.

Planet internet 19 december 2003
Anti-spam tip 12: Pegasus Mail
Bijna 60% van de verzonden e-mail is tegenwoordig spam. Dat betekent miljarden spammailtjes per maand. Vrijwel iedereen krijgt dagelijks één of meer spamberichten in de mailbox. Vandaar dit offensief tegen spam. Elke werkdag komt Computer Magazine van Planet Internet met een anti-spam tip.

Pegasus Mail is een oude bekende op internet: sinds 1990 wordt het al door miljoenen gebruikt. Net als Outlook (Express) kan Pegasus overweg met alle soorten e-mail, kan het adresboeken beheren en zelfs meerdere gebruikers worden ondersteund. Met de krachtige filters van Pegasus bepaal je welke mail waar terecht komt. Naast een standaard spam-lijst kun je zelf black- en whitelists bewerken. En natuurlijk is Pegasus Mail volkomen gratis!

Dagblad van het Noorden 21 augustus 2003 (Rob Vermeulen)
Wat gebruik je voor programma om te e-mailen? Hoe langer hoe meer Windowsgebruikers weten deze vraag niet eens te beantwoorden: dat het met Windows meegeleverde Outlook Express een apart programma is, wordt vaak niet eens beseft. Laat staan dat je voor het schrijven, versturen, ophalen en lezen van mail ook andere software zou kunnen gebruiken.

ZDNet 22 juli 2003 (Jamie Biesemans)
Een gratis alternatief voor Outlook
Wanneer je Pegasus voor het eerst opstart, wordt je geconfronteerd met een aantal vragen. Je moet op dat moment aangeven of je het programma met één of meerdere accounts gaat gebruiken, of in een netwerkomgeving. Ook Novell Netware wordt ondersteund. Minstens één gebruiker moet een beheerder zijn, andere gebruikers kunnen minder rechten krijgen.

De interface van Pegasus komt op het eerste gezicht druk en oubollig over. Het programma is dan ook iets minder gebruiksvriendelijk dan Outlook, maar geeft je veel meer controle over instellingen. Als je even doorzet, ontdek je zelfs talloze functies die je in andere mail-applicaties niet vindt.

NeTTieS Jaargang 7 Nummer 284 van 1/2/2003
Pegasus Mail is een e-mail client die draait op alle Microsoft Windowsbesturingssystemen:
Pegasus is klein van omvang doch snel, Pegasus Mail draait zonder systeembelasting op de achtergrond en verwittigt je als er een nieuwe email arriveert.
Pegasus Mail draait op stand alone toestellen en netwerk computers. Het programma laat toe meerdere accounts van verschillende gebruikers apart te beheren.

Website Meetingpoint 2003
Mijn overstap naar Pegasus
Volg het relaas van de overstap naar een ander emailprogramma! Om besmetting met virussen en trojaanse paarden te voorkomen en sneller met email te kunnen werken. Maak onderwijl ook kennis met het handige email-conversie programma 'Dawn'. Om met mij tot de conclusie te komen tijdig over te stappen naar ‘mainstream'-software, om isolatie te voorkomen.
Lees verder


Wat schrijft de buitenlandse pers over Pegasus Mail

WinPlanet 13 juli 2009
Generatie vier van een van de meest populaire freeware e-mail pioneers.

winplanet over Pegasus MailPegasus Mail heeft de prestigieuze reputatie van het zijn van één van de beste, zo niet de beste, e-mailcliënt op Internet verdiend.


PC World Ron White Wednesday, March 12, 2008 10:00 PM PDT
Microsoft has already declared that it won't support Outlook Express beyond version 6.0. Your choices, as a result, are to stay with a program in its declining years (wondering when to pull the plug), to lay out $100 or more for stand-alone Outlook, or turn to an e-mail program of the open-source persuasion, such as Thunderbird. Wait a second, though: Thunderbird is the most well-known free e-mail program, but is it the best? Before you answer that, try Pegasus Mail.

If you've never heard of Pegasus, that may be because you don't live in New Zealand, where it originated. The best reason to use this free program is that is has built-in protection against spam, viruses, Trojan horses, and other things that go bump in the Internet. But even without that heavy-duty security, it puts other e-mail software to shame. Although at first glance it looks like Outlook or Outlook Express without a calendar and to-do list, closer inspection unearths so many goodies that you'll soon forget the lack of a mere calendar. After all, it has encryption, mail merge, multiple address books, annotations, notepads, the ability to circulate messages one person at a time for orderly sign-offs, and (bless it) error messages that offer enough information to help you actually figure out what's wrong. If you want a certain feature that isn't built in, chances are good that one of the scores of plug-ins its fans have concocted will do the trick.

You know, those of us in the exciting world of professional computer journalism usually don't keep using software longer than necessary to write an informed review. Then it's back to whatever we are more familiar with. Not this time: I kissed Outlook goodbye in favor of this fantastic creation.


PC World Marz 2008
An email program with all the convenience and versatility that you wish you could get in Outlook and Outlook Express.
pcworld
For years, power users have turned to Pegasus for their e-mail needs. This free e-mail client has all of the standard features you would expect to find, and it sports an easy-to-use interface that makes sending and retrieving messages from various accounts a snap. You can drag and drop e-mail addresses into a message, create address books, and manage rules for filtering mail. Pegasus also gives you message encryption, multiple-user support, and message templates that allow you to create your own mail form.


Windows Secrets Pegasus - a high-flying e-mail alternative
Everything Microsoft forgot to mention
Newsletter Issue 116 2007-07-19 Mark Joseph Edwards

Ramiro Anzola writes to ask whether I like any alternatives to
Outlook other than Outlook Express and Thunderbird. One excellent e-
mail client that I've used for years is Pegasus Mail, which is also
one of the oldest POP3 clients for Windows (so you can retrieve e-
mail from multiple accounts). It's come a long way over the years.
Pegasus has strong mail filtering capabilities, supports POP3 and
IMAP accounts, is relatively lightweight and fast, and it's free.
There are also a long list of plug-ins that can be added to extend
its features even further. However, there are some limitations that
might not make it the best alternative for you.
Most notably missing from Pegasus is calendar support. From what I
gather, a calendar subsystem is in the works, which presumably will
emerge eventually. Another feature that I wish were available in
Pegasus is proxy support. Whether the developers will implement that
feature, I don't know.
Nevertheless, if all you need is a straight-up e-mail client with a
lot of powerful features, have a look at Pegasus Mail. And, if you're
looking for a lightweight and powerful SMTP mail server platform, be sure
to have a close look at the company's Mercury software, while you're at
the site.


Softpedia Pegasus Mail 4.41
Pegasus Mail is an e-mail client that runs on computers using Microsoft Windows: by client, we mean that it interacts directly with the user, allowing mail to be sent, read, filed, printed and otherwise manipulated through a graphical interface. Pegasus Mail is the best free e-mail program.

Probably one of the most feature-rich mail clients available, most users say that they find the program easy to use despite its richness.
Small and fast, Pegasus Mail can be left running permanently on the workstation and includes powerful tools to notify the user when new mail arrives.
Pegasus Mail can run on single Windows computers, or local area networks - it has special support for Novell NetWare LANs that allow it to operate intuitively and with almost no maintenance. The program also supports multiple users on a single computer.
Versions are available for both 32-bit Windows (Windows 95, 98, NT4 and 2000) and 16-bit Windows (any version of Windows 3.1 or later).
Pegasus Mail can act as a complete internal mail system on its own without needing further servers or components: it can send and receive Internet mail on its own using standard protocols (SMTP, IMAP and POP3).
By adding our Mercury Mail Transport System as a mail server, you can provide fully-integrated centralized Internet e-mail services and mailing list management for your Pegasus Mail users.

A free, e-mail client suitable for use by single or multiple users on single computers or on local area networks.

Website PC-Welt 27 juli 2006 (Panagiotis Kolokythas)
PC-Welt

InformationWeek May, 2006
Beyond Outlook: Pegasus Mail 4.3
I've been riding Pegasus for so long I can't even remember when I first saddled up. I confess I have never touched Microsoft's e-mail clients, scared off by their gaping security issues. I remember looking at Eudora somewhere along the line and finding it too cumbersome. Once aboard Pegasus, I looked no further.

A Wide Range Of Possibilities
As you'd expect, PMail supports all the standards -- POP3, SMTP, IMAP4, and LDAP -- and you can use multiple identities and multiple POP3 servers. It also supports multiple users on one computer (with shared and private folders), and on a LAN it can exchange e-mail with other Pegasus users without the need for a server.

WinPlanet December, 2005
Pegasus Mail distances itself from other mail clients by sporting an extremely intuitive, great-looking interface and incorporating strong support for integrated address books, mailing lists, and the latest Internet mail standards.


About.com (TM) December, 2005 (Heinz Tschabitscher)
Guide Rating - rating
Pegasus Mail is one of the most powerful, secure and generally best email programs available for Windows.

  • Pegasus Mail manages multiple POP and IMAP accounts, multiple identities and multiple users.
  • Highly versatile and powerful filters as well as scoring spam filters and some phishing protection.
  • Distribution lists and mail merge functionality allow easy bulk mailing in Pegasus Mail.
  • Pegasus Mail lets you preview and filter messages directly at a remote POP server.
  • Supports TLS/SSL, has built-in email encryption and can work with third-party security solutions.
  • Messages can be grouped by thread, sender, date, and more criteria in Pegasus Mail.
  • A powerful message editor offers both rich HTML and automatic plain text formatting.
  • Pegasus Mail lets you create flexible message templates for canned replies.
  • Public folders allow multiple users to share access to the same messages in Pegasus Mail.
  • Pegasus Mail supports Windows 9x/ME/NT/2000/3/XP.

About.com

CWSApps November 13, 2003
Pegasus Mail distances itself from other mail clients by sporting an extremely intuitive, great-looking interface and incorporating strong support for integrated address books, mailing lists, and the latest Internet mail standards.
Windows 98-style toolbars, right-mouse button context menus, and extensive drag and drop capabilities work together to also help make Pegasus Mail one of the easiest mail clients to use.

About.com (TM)
• Pegasus Mail excels with tons of powerful features
• Stable, highly secure and privacy conscious
• Pegasus Mail includes scoring spam filters
Pegasus Mail is one of the most powerful, secure and generally best email programs available for Windows, but the interface could need some polishing to make its features more accessible.