Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Mail in web-browser

Afhankelijk van je instellingen worden afbeeldingen in een in HTML-opgemaakt bericht (uit veiligheidsoverwegingen) en opmaak wel dan niet getoond. Onder Pegasus Mail Preferences and Settings (Alt + F10) - Incoming mail - Message reader - Message display and window size is dit in te stellen. Als je hier geen vinkje hebt staan voor Where a choice exists, display the fancy version ziet het bericht er uit zoals hieronder is te zien.Plaats je wel een vinkje dan ziet het bericht er, zoals hieronder te zien, zo uit.Deze instelling is voor ieder aangemaakte identiteit anders in te stellen.

Afbeeldingen worden niet getoond. Wil je de afbeeldingen wel zien, klik dan rechts in het bericht en kies voor Open in web browser...
Onderstaande waarschuwing verschijnt.Wat is er zo onveilig aan in HTML-opgemaakte berichten.

In berichten, opgemaakt in HTML-format, kunnen links staan waarmee afbeeldingen op je scherm worden getoond. Met deze afbeeldingen komt een klein programmaatje mee dat automatisch en ongemerkt, informatie over de ontvanger (jou) naar de zender verstuurt.
De zender van het bericht kan ondermeer zien:

  • dat, wanneer en hoe vaak het bericht gelezen is
  • dat het e-mail-adres van de ontvanger een bestaand adres is
  • het IP-adres van de computer van de ontvanger
  • welk programma de ontvanger gebruikt voor het lezen van berichten en dat het programma HTML weergeeft en afbeeldingen download
  • hoe lang het heeft geduurd voordat de ontvanger het bericht heeft ontvangen en gelezen
  • met Internet Mapping tools kan zelfs de exacte locatie van de ontvanger worden bepaald.
De meeste mensen zijn zich er totaal niet van bewust dat door het bekijken van een bericht in een web browser er zoveel informatie over zichzelf verstrekt wordt. Antivirus-software of een firewall biedt hiertegen geen bescherming. De enige bescherming geeft het niet downloaden van afbeeldingen in het gebruikte programma. Pegasus Mail geeft die bescherming.

In het artikel Drowning in Sewage, SPAM, the curse of the new millennium: an overview and white paper van David Harris kun je hierover meer lezen.