Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Uitgebreide reply-functie

De Reply-functie is vanaf versie 4.5 uitgebreid. Rechts naast de knop Reply is een klein pijltje gekomen (zie onderstaande afbeelding).

replyknop

Als je daar op klikt verschijnt een snelmenu (zie onderstaande afbeelding) waar uit een aantal antwoordmogelijkheden kan worden gekozen.

reply keuzemenu

In het bovenste gedeelte staan de sneltoetsen die je kunt gebruiken als je het betreffende bericht geselecteerd hebt.
Druk je op de R-toets dan krijg je het venster 'Reply options' met uitgebreide antwoordmogelijkheden (zie onderstaande afbeelding).

t2

In dit 'Reply options'-venster kun je oa. instellen of de originele tekst - al dan niet - voorafgegaan moet worden door het teken'>', of dat bij een antwoord op een in HTML-opgemaakt ontvangen bericht, het originele format gehandhaafd moet blijven.
Wil je in het antwoord de (eerste) kopregel:

Op 28 Jan 2009 om 3:34, schreef c.teema@hzznee.net:

aanpassen, haal dan het vinkje voor 'Use a custom header line' weg en plaats het opnieuw. Hierna wordt het venster 'Custom Reply Header' geopend (zie onderstaande afbeelding).

reply kopregel

In het vak onder 'Enter custom reply header' kun je de kopregel naar eigen idee volledig aanpassen. Als je klaar bent klik je op OK en bij een volgend antwoord wordt de door jouw gemaakte kopregel in het antwoord geplaatst.

Verder kun je in het 'Reply options'-venster een identiteit - van waaronder een antwoord wordt gestuurd - kiezen en ook kun je bepalen naar welke velden uit het originele bericht het antwoord gestuurd wordt.


Druk je op de Q-toets dan wordt de laatst ingestelde optie (uit het onderste gedeelte) van het snelmenu gebruikt.
Druk je op de A-toets dan wordt een antwoord gestuurd aan alle personen (reply to all) waaraan het oorspronkelijke bericht was gestuurd.

Met de toetscombinatie Shit+R wordt een overzicht van (aanwezige) templates getoond. Als je veel mail ontvangt waar je vaak het zelfde antwoord op moet geven is het gebruik van templates ideaal voor afhandeling daarvan. Lees meer over templates hier en hier...

De opties uit het onderste gedeelte van het snelmenu zijn te koppelen aan de Reply-knop; als je vb. een vinkje plaatst voor 'Button does reply-to-all' zal, als je op de Reply-knop klikt, een antwoord worden gestuurd aan alle personen waaraan het oorspronkelijke bericht was gestuurd.