Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Zoeken in folders

Naarmate je meer folders en berichten hebt wordt het steeds moeilijker je te herinneren waar je bepaalde berichten hebt bewaard. Pegasus Mail heeft een zeer uitgebreide en snelle zoekfunctie.

Selecteer een folder in het folderoverzicht en klik op de icoon Find of gebruik de toetscombinatie Ctrl + F waarna het volgende venster verschijnt.Vul de benodigde velden in en klik op Search. Klik op Help om informatie over het zoeken en de vele mogelijkheden te zien.

Als de zoekopdracht uitgevoerd is wordt het resultaat getoond in een nieuwe folder (een Link folder die automatisch aangemaakt is) met de naam Recent search results.
Deze folder wordt, al dan niet en afhankelijk van de instellingen (Incoming mail - Folder behaviors) weggegooid als je Pegasus Mail afsluit.


Let op: in de zoekfolder staan niet de eigenlijke berichten; het zijn koppelingen. Dus als je de zoekfolder ledigt zijn de originele berichten er nog steeds.

Als je in het folderoverzicht Recent search results abonnement selecteert wordt in het rechtervenster een overzicht van alle berichten getoond.


Je kunt zien in welke folder de berichten staan en ook hebben ze een score gekregen. Door op een kolom te klikken kan je sorteren op From, Subject, Date/Time, Size, Folder of Score.

Als je in een bericht op de icoon Find klikt of de toetscombinatie Ctrl + F gebruikt krijg je onderstaand venster.