Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Identiteit maken

In Pegasus Mail kun je meerdere identiteiten gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je mail kunt versturen vanonder die identiteit. Je kunt een identiteit aanmaken voor persoonlijk gebruik, voor zakelijk gebruik of voor de sportvereniging. Iedere identiteit is volledig zelfstandig te configureren; vb. vanonder de ene identiteit wil je alleen berichten versturen in kale tekst, vanonder een andere identiteit juist opgemaakte tekst.
Het instellen van een nieuwe identiteit doe je onder Tools en dan kiezen voor Identities... (zie afbeelding).

identiteit instellen

en kies dan voor Add...In het venster dat is verschenen (zie afbeelding) type je de naam voor de nieuwe identiteit in. Een nieuwe identiteit kun je baseren op een al bestaande identiteit; dit kan gemakkelijk zijn omdat van de identiteit die je als basis kiest, de Internet options... (netwerkgegevens) worden overgenomen*. Als je klaar bent klik je op OK.De nieuw aangemaakte identiteit is in het overzicht verschenen en te selecteren; met Done sluit je het venster en je hebt nu een andere identiteit gekregen.
Het selecteren van een andere identiteit kan ook vanuit het rolmenu bovenin (zie afbeelding hieronder) waar standaard <Default> als identiteit staat.


* Als je voor een andere identiteit een ander e-mail-adres gebruikt, kun je dit voor die nieuwe identiteit aanpassen onder Tools - Internet options...
Ook gebruik je vaak een andere Personal name; dit is in te stellen onder General settings - Basic settings onder Pegasus Mail Preferences and Settings (Alt + F10); een ander (Default) reply-to e-mailadres stel je in onder General settings - Outgoing mail - Sending mail
Steeds als je een andere identiteit kiest worden ook de daarbij behorende instellingen geladen; voor iedere (nieuwe) identiteit kun je eigen, specifieke instellingen maken.

Lees meer over aanverwante onderwerpen in Identiteit instellen en Mailbox toevoegen.