Pegasus Mail Nederland

PEGASUS MAIL

Bijlagen (attachments) bijsluiten

Als je in Pegasus Mail een nieuw bericht begint, zie je vier tabbladen; een daarvan is het tabblad Attachments (plaats muisaanwijzer al dan niet op de afbeelding).Op dit tabblad kun je op een eenvoudige manier bijlagen aan een bericht toevoegen door op de knop Add attachment... te klikken.

In het venster dat je dan krijgt (zie afbeelding hieronder) kun je oa. een tekst-bestand bekijken, naar recent bezochte folders, je mailbox(folder) of

selecteer bijlagebestand

naar je favoriete folder gaan en ook kun je een folder als je favoriete folder instellen.

Als je eerder al een bestand aan een bericht hebt bijgesloten en je wilt dat bestand nog eens bij een ander bericht bijsluiten dan kun je met Recently-used files... het overzicht van eerder bijgesloten bestanden te voorschijn halen (zie afbeelding hieronder) en het eerder gebruikte bestand nog eens selecteren en met Use snel aan het bericht toevoegen.

recent gebruikte bestanden

Tenslotte kun je met Remove attachment een reeds bijgesloten bijlage weer van een bericht verwijderen.

In het venster (zie afbeelding hieronder) kun je zien welke attachments je hebt bijgesloten; ook is er een paperclip verschenen waar - in dit geval - het cijfer 3 bij staat.

bijgesloten bijlagen

Als je het bericht verstuurd verschijnt - als je het in het bericht zelf over attachments, attached of enclosed hebt - ter controle de vraag of je bijlagen wilt bijsluiten (zie onderstaande afbeelding).

controle op bijlage(n)

Deze vraag verschijnt alleen als je nog géén bijlagen bijgesloten hebt en is afhankelijk van je instellingen, lees hier verder over deze instelling ....

In de kopie van het verstuurde bericht staat:
Attachments:
E:\DATA\Fireworks\favicon.ico
E:\DATA\Fireworks\spam01.jpg
E:\DATA\Fireworks\pm.ico
Je kunt dus altijd zien wèlke bijlagen je hebt verstuurd èn wààr de bijlagen staan.
Bij de bewaarde kopie van het bericht wordt niet ook nog eens de bijlage(n) in je mailbox opgeslagen; dit in tegenstelling tot andere mailprogramma's die iedere keer maar weer de bijlage wèl in de mailbox bewaren en snel kunnen zorgen voor een dichtslibbende mailbox. Trouwens, alle bijlagen bij een ontvangen bericht zijn afzonderlijk te verwijderen zonder dat je het bericht zelf hoeft te verwijderen.


Je kunt ook een bijlage aan een nieuw bericht toevoegen door het bestand vanuit een bestandbeheerprogramma of vanaf je bureaublad naar een nieuw bericht te slepen.
Ook kun je een bestand naar het Pegasus Mail-venster (maakt niet uit wáár in het venster) slepen; er wordt dan automatisch een nieuw bericht gemaakt met het bestand reeds bijgesloten.